Lär dig ta hand om dina handskar!

Fotboll spelas på olika underlag och under olika omständigheter, som inte alltid motsvarar Wembleys gröna matta. Därför vill vi se till att du vet hur du tar hand om dina handskar på  bästa möjliga sätt!

Vad man bör göra och inte göra

Vad du bör göra:

  • Tvätta handskarna regelbundet.

Tvätta handskarna i ljummet vatten. Våra målvakter tvättar sina handskar flera gånger i veckan. Använd rikligt med vatten, så att handsken verkligen är genomblöt. Försök trycka smutset ur handsken med dina fingrar, utan att vrida handsken eller slita materialet med dina naglar. Om dina handskar redan är lite äldre, och de inte är dina matchhandskar, kan du även lätt skrubba dem med en borste. OBS! Detta kommer slita den mjuka latexen betydligt snabbare.

  • Låt handskarna andas.

Se till att inte ha dina handskar i väskan varje dag och natt. Om du har möjligheten, kan du lämna dem och hänga på din plats i omklädningsrummet. Se till att de inte är för nära någon värmekälla.

  • Var försiktig när du hanterar dina handskar.

Våra handskar är designade med en tight passform. Därmed kan de vara lite svårare att ta av sig, speciellt efter ett svettigt pass. Var noga med att inte riva av fingrarna. Lägg istället handflatan mot ditt bröst, och håll emot med andra handen. Då kan du lugnt och säkert dra ut handen från handsken.

Vad du INTE bör göra:

  • Använd inte starka tvättmedel

Tvättmedel kan påverka latexens prestanda. Vill du tvätta med något medel, föreslår vi att du köper nåt specifikt tvättmedel för målvaktshandskar eller riktigt mild tvål.

  • Tvätta inte dina handskar i tvättmaskin

Du må ha hört att vissa gör detta. Vi rekommenderar inte detta. En handske är inte gjord för att tåla tvättmaskin och tvättmedel. Därpå är temperaturen på vattnet för högt. En tvättmaskin är ett exemplariskt sätt att förstöra sina handskar.

  • Förvara inte dina handskar i direkt solsken

Direkt solsken kommer att torka ihop latexen och därmed försvinner greppet. Att träna eller spela i sol gör ingen skada, förvara dem bara inte utomhus.

  • Torka inte dina handskar på värmeelement

Detta är ett effektivt sätt att förstöra latexen.

Har du frågor om våra handskar kan du alltid kontakta oss!